banner3

19 Mart 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Münster Üniversitesi 'Müslüman Sosyal Hizmet Programına' Başladı

Kuzey Ren Vestfalya'da (KRV) bulunan Münster Üniversitesi İslam İlahiyat Fakültesi'nde 'Müslüman sosyal hizmet programı' adı altında yeni bir eğitim programı başladı.

21 Şubat 2022 Pazartesi 23:22
Münster Üniversitesi 'Müslüman Sosyal Hizmet Programına' Başladı



(Düsseldorf/Münster). Alman Katolik Haber Ajansı'nın geçmiş olduğu bir bilgiye göre Kuzey Ren Vestfalya'da (KRV) bulunan Münster Üniversitesi İslam İlahiyat Fakültesi'nde 'Müslüman sosyal hizmet programı' adı altında yeni bir eğitim programı başladı. Münster Üniversitesi İslam İlahiyat Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mouhanad Khorchide gazetecilere verdiği bilgilendirmede eğitim programının içeriği ile ilgili konuştu. 'Müslüman sosyal hizmet programında' Kuran'ın çağdaş kullanımı, sosyal hizmet için bir kaynak olarak din, radikalleşme ve temel demokratik değerler gibi konuların öğretileceği ifade edildi.

9 aylık eğitim programına ilk etapta KRV eyaletinden 100 bin Euro finansal destek

Dokuz aylık eğitim programının öncelikli olarak din görevlilerine ve sosyal hizmet alanında çalışacak uzmanlara yönelik olduğu bildirildi. İlk kursa 25 kişinin katılacağını aktara Khorchide, amaçlarının bu programı sürekli bir ders haline getirmek olduğunu söyledi. KRV İçişleri Bakanlığına göre, gerek KRV'deki eyalet siyasi eğitim merkezi (LpB NRW) gerekse KRV İçişleri Bakanlığı projeyi 50'şer bin EURO, toplam 100 bin EURO ile finanse ediyor.

Müslümanlar arasında sosyal hizmete olan ihtiyaç gün geçtikçe artıyor

Hristiyan Demokrat Parti (CDU)'lu Bakanlık Müsteşarı Klaus Kaiser, 'Müslüman sosyal hizmet programının' "Müslüman topluluklarda ve kurumlarda sosyal hizmetin profesyonelleşmesini" sağladığını söyledi. Kaiser, sosyal hizmete artan ihtiyaç nedeniyle, bu tür ilave eğitimin önemine vurgu yaptı.

Müslüman cemaatler içindeki eksikliklerle üniversiteden çözüm önerisi

Münster Üniversitesi rektör yardımcısı Michael Quante ise, eğitim programının toplumun ihtiyaçlarına bir cevap olarak da anlaşılması gerektiğini ifade etti. Rektör, eğitim programının Müslüman cemaatlere yönelik somut ihtiyaçları gidermek ve mevcut eksikliklere bir çözüm üretmek için elzem olduğunu söyledi. Quante bunun için akademik olarak sağlam temellerin oluşturulması ve becerilerin öğretilmesinin önemine dikkat çekti.

(Yasin Baş)

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4