banner3

19 Mart 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Türk şirketin geliştirdiği "yüz tanıma" teknolojisi

Ekin Teknoloji şirketinin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, Almanya'daki, Berlin Kongre Merkezi’nde (BCC) düzenlenen 20. Avrupa Polis Kongresi'nde "Yüz olmadan yüz tanımı-kamu güvenliği için yüz tanımının geleceği" konulu bir sunum ile Ekin Teknoloji şirketinin geliştirdiği sistemi anlattı.

24 Şubat 2017 Cuma 17:56
Türk şirketin geliştirdiği
 

Ekin Teknoloji şirketinin kurucusu Akif Ekin: "(Bu teknoloji) Sınır kapılarından, AVM’lere, stadyumlara kadar toplumsal hayatımızın geçtiği her yerin çok güvenli olmasına hizmet edecek. Mobil araçlarla yüz tanıma yapabiliyoruz. Polis arabalarını, bisikletleri dahi şehir güvenlikleri için donanımlı birer merkeze dönüştürebiliyoruz”

  
Berlin - Ekin Teknoloji şirketinin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, Almanya’nın başkenti Berlin’de geliştirdikleri "yüz tanıma" teknolojisini tanıttı.

Ekin, Berlin Kongre Merkezi’nde (BCC) düzenlenen 20. Avrupa Polis Kongresi'nde "Yüz olmadan yüz tanımı-kamu güvenliği için yüz tanımının geleceği" konulu bir sunum ile Ekin Teknoloji şirketinin geliştirdiği sistemi anlattı.

Avrupa'nın gündeminde olan sınır güvenliği sorununa entegre yüz tanıma sistemleriyle çözüm getirilebileceğini ifade eden Ekin, eskiden sadece kayıtlı kişiler için yüz tanımı yapılabilirken, yeni geliştirdikleri teknolojiyle artık herkesin yüzünün arşivlenebileceğini bildirdi.

Ekin, bu teknolojiyle şehirlerin çok daha güvenli olabileceğini belirterek, "Sınır kapılarından, AVM’lere, stadyumlara kadar toplumsal hayatımızın geçtiği her yerin çok güvenli olmasına hizmet edecek. Mobil araçlarla yüz tanıma yapabiliyoruz. Polis arabalarını, bisikletleri dahi şehir güvenlikleri için donanımlı birer merkeze dönüştürebiliyoruz." dedi.

Mevcut sistemlerde sadece şüpheli ve kayıtlı kişiler için yüz tanımı yapılabildiğini ifade eden Ekin, kendilerinin geliştirdikleri sistem ile kameralar tarafından tespit edilen her yüzün kayıt altına alınabildiğini vurguladı.

Halka açık ya da özel alanlarda sürekli güvenliğin sağlandığı, yüksek doğruluk oranına sahip hızlı bir yüz tanıma ve algılama sistemini geliştirdiklerini anlatan Ekin, "Yüzler varsa, bununla ilgili video görüntülerini buluyorum. Bu kişinin nerede olduğunu ve geçmişte nerede kaldığını ortaya çıkarıyorum. Buradaki hedef şehri güvenli yapmak." dedi. 

Geliştirdikleri sistemde mevcut bir veri bankasının bulunmadığını ifade den Ekin, şöyle konuştu:

"Şu an her insanın bilgisi veri bankasında kaydı olmasa bile bu kişi yeni birisiyse ona bir numara veriyoruz. Bu kişinin daha önce veya daha sonra nereye gittiğini takip edebiliyoruz. Örneğin bir sığınmacı geldi. Kaydı yapılacak. Kayıt yaparken bir kimlik veya numara veriyoruz. Bu kişinin yüzünü değiştiremeyeceğine göre başka yere gittiği zaman kayıtlardan tekrar bu kişinin nereye gittiğini çıkartabiliyoruz." diye konuştu.

Ekin, Almanya’da bu tartışmanın sürdüğünü, bir kişinin birçok kimlikle farklı yerlerde kayıt olabildiğini hatırlattı.

Şirketin 20 yılın üzerinde bir tecrübesi bulunduğunu vurgulayan Ekin, bu sistemleri bakanlıklarla çalışarak geliştirdiklerini vurguladı.

Ekin, birçok ülkede faaliyet gösteren şirketin ABD’de açtığı ofis ile Amerika pazarına da girmeye hazırlandığını kaydetti.

(AA) Erbil Başay

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4