banner3

19 Mart 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Almanlar hala ‘Merkel’ diyor.

Seçimlerde aday olmamasına ve başbakanlıktaki süresinin birkaç ayı kalmasına rağmen Almanların en çok güvendiği politikacı hala Angela Merkel.

12 Mayıs 2021 Çarşamba 14:06
Almanlar hala ‘Merkel’ diyor.


İntertürk-Köln


Forsa araştırma şirketinin RTL ve NTV için her hafta yaptığı eğilim yoklamasına (Trendbarometer) göre Almanya’da güven duyulan politikacılar sıralamasında Angela Merkel açık arayla önde görülüyor. Merkel’in seçimlerde aday olmayacağının bilinmesine ve görev süresinin bitmesine birkaç ay kalmasına rağmen gösterilen bu ilgi ve güven siyaset yorumcularının da dikkatini çekiyor.

Güven anketinde uzun zamandır birinciliği elinde tutan Merkel’e güven oranı % 63. Onu 10 puan geriden % 53’lük oranla Markus Söder takip ediyor. Bilindiği gibi CDU/CSU’nun başbakan adaylığı tespit sürecinde halen Bavyera Eyalet başbakanlığı görevini sürdüren Söder, CDU’daki eğilimin Armin Laschet’ten yana olduğu belli olunca yarıştan çekilmişti. Üçüncü sırayı ise bir hafta öncesine göre 6 puanlık bir yükseliş ve % 51’le Yeşiller Partisi’nin eş başkanı ve başbakan adayı Annalena Baerbock alıyor.

CDU/CSU grubunun başbakan adayı Armin Laschet’in güvenirlilik oranı sadece % 37. Başbakan adaylığının açıklanmasından sonra Laschet’in durumunda herhangi bir değişiklik görünmezken iktidar ortağı SPD’nin başbakan adayı Olaf Scholz’un 2 puan kaybetmesine rağmen hala % 42 ile Laschet’in üzerinde yer alması dikkat çekiyor.

4-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen anket çalışmasının en ilginç yönü ise partilerin durumuyla alakalı. Buna göre son bir yılda büyük bir düşüş yaşayan CDU’yu yükselişteki Yeşiller’in geçmiş olması. CDU’nun oy oranı % 24 iken, Yeşiller tarihinde ilk defa % 27’ye ulaşmış görünüyor. Bir türlü toparlanamayan SPD % 15’lik seviyesini korurken Liberaller (FDP) ve aşırı sağcıların (AfD) yüzde on çizgisinin üzerinde olduğu görülüyor.

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4