banner3

19 Mart 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Akyürek Şenliğinde Kültürler Buluştu

Akyürek Festivali bu yıl da yine Osnabrück’lü Türklerin yoğun olarak yaşadığı “Hammersen Sokağı” ile “İm Brink” Caddesi arasında bulunan “Akyürek-Meydanında” gerçekleştirildi.

12 Mayıs 2017 Cuma 21:18
 Akyürek Şenliğinde Kültürler Buluştu
 

(Osnabrück – Yasin Baş)

On yıl önce vefat eden ve 1999 senesinde Osnabrück’ün şeref madalyasına layık görülen ilk Türk Yılmaz Akyürek’in anısına Osnabrück Belediyesi üçüncü defa büyük bir kültür şenliği düzenledi. 2009’dan beri adına “Yılmaz Akyürek Uyum Ödülü” de verilen Osnabrück’ün ilk Türk işçilerinden birisi olan merhum Akyürek belirli aralıklarla aynı görkemli programla anılıyor.

Akyürek Festivali bu yıl da yine Osnabrück’lü Türklerin yoğun olarak yaşadığı “Hammersen Sokağı” ile “İm Brink” Caddesi arasında bulunan “Akyürek-Meydanında” gerçekleştirildi. Bu yıl Akyürek-Meydanında gerçekleşen Kültür şenliğinin açılış konuşmasını Belediye adına Osnabrück Belediye Başkanı Wolfgang Griesert yaptı. Griesert, bu önemli ve renkli etkinliğin Osnabrück kentinin uyum ve barış çalışmalarına vazgeçilmez bir katkı sağladığını dile getirdi.
 

Griesert, 20 yıl boyunca Osnabrück Yabancılar Meclisinde aktif çalışmalarda bulunan Yılmaz Akyürek’in şehirde uyum için var gücü ile gayret eden kişilerin başında geldiğini söyledi. Akyürek, 1977 ile 1985 yılları arasında Osnabrück Türk Veliler Birliği başkanlığı yapmış ve Türk öğrencilerin eğitimi için büyük çabalar sarf etmişti. Akyürek Ailesi adına misafirleri selamlayan Yılmaz Akyürek’in kızı Tülin Akyürek ise festivalin gerçekleşmesini sağlayan Osnabrück Barış Kültürü Ofisine teşekkür etti.

Festivalde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren dernek ve idari yetkililer stantlar kurarak kendilerini ve kurumlarını tanıttılar. Osnabrück’ün kardeş kenti olan Çanakkale Belediyesinden de yetkililerin katıldığı Akyürek-Şenliğinde Katolik, Protestan ve Müslüman din adamları da kürsüye çıkarak topluca barış duası yaptılar. Etkinlik çeşitli milletlere ait derneklerin dans, spor ve kültürel gösteriler ile son buldu. 

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4