banner3

19 Mart 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

DİTİB Merkez Camii'ne kundaklama girişimi

Kundaklama girişimi nedeniyle bir açıklama yapan DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen: “Alman toplumu ile aramızdaki bağ, barış ve kardeşlik adına güzel gelişmeler asla engellenemez” dedi.

19 Kasım 2021 Cuma 22:36
DİTİB Merkez Camii'ne kundaklama girişimi


İntertürk - Köln


Almanya'nın Köln kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Merkez Camisi'ne kundaklama girişiminde bulunuldu. Olay yerinde gelen polis ekipleri geniş kapsamlı araştırmalarda bulunarak soruşturma başlattı.

 

Facia özel cami güvenlik ekipleri tarafından engellendi

 

Merkezi Almanya'nın Köln kentinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Köln Merkez Camisi'ne, Cuma günü sabahın erken saatlerinde henüz kimliği belirlenmeyen bir kişi tarafından düzenlenen kundaklama girişimi caminin özel güvenlik görevlileri tarafından engellendi. Köln polisi tarafından yapılan açıklamada, yerel saatle saat 04.00 sularında bisikletli bir kişinin camiye giden yola benzin veya mazot döktüğünü, caminin özel güvenlik personelini gördüğünde ise bisikleti ile çabucak olay yerinden kaçtığı ifade edildi. Kaçan fail elindeki benzin bidonunu ve çok sayıda çakmağı yere atıp kaçtığı, bunun üzerine cami yetkililerinin olayı polise bildirdiği kaydedildi. Kundaklama girişimini gerçekleştiren şahıs hakkında Köln siyasi suçlar polisi tarafından soruşturma başlatıldı.

 

Polis birçok ilde cami ve cem evlerini arayarak ikazlarda bulunuyor

 

DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen basın mensuplarına yaptığı açıklamada kundaklama girişiminden dolayı çok üzgün olduklarını ifade etti. Failin özel cami güvenliği tarafından fark edildikten sonra bisiklet ile kaçtığını sözlerine ekleyen Türkmen, olay sonrası polisin bilgilendirildiğini ve sonrasında ekiplerin olay yerine gelerek incelemelere başladığını vurguladı. Köln polisine teşekkür eden DİTİB Genel Başkanı Türkmen, failin bir an önce yakalanmasını arzu ettiğini söyledi. Türkmen: “Olayın önemini ve ciddiyetini şuradan daha iyi anlıyoruz. Şu anda sadece Köln’de değil, civar illerde de polisler camileri ve hatta cem evlerini arayarak, böyle bir olayın gerçekleştiğini ve dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor” dedi. Türkmen: “Tabiki olayın şurası enteresan: Biz daha iki gün önce, daha önce belediyenin açıklamış olduğu Köln bölgesindeki Cuma günleri ezan iznine müracaat etmiş ve bunu da Alman basınında gerek yazılı gerekse görsel olarak ifade etmiştik. Köln bölgesindeki yerel gazetelerde ve diğer ulusal gazetelerde bu geniş bir yankı uyandırmıştı“, sözlerini kullandı. Türkmen akıllara bu olayın buna bir tepki olup olmadığı ve belediyenin izninin engellenmek istenip istenmediği sorusunun geldiğini söyledi. Türkmen, Müslümanların kendilerini daha fazla Köln’lü ve daha fazla Almanya’lı hissedebileceği güzel bir gelişmenin sabote edilme amacının bulunabileceğini de sözlerine ekledi.

 

“Bu tür sabote girişimleri ortak güzel faaliyetlerimize engel olamayacaktır”

 

DİTİB Genel Başkanı Türkmen, “Ancak ben burada Müslümanların, Köln belediyemizin ve Alman siyasetinin sağduyulu hareketiyle bu tür eylemlerin, sabote girişimlerinin böylesi güzel faaliyetlere ve gelişmelere engel olamayacağını düşünüyorum”, dedi. Bununla birlikte caminin ve binanın diğer yerlerinin her hangi bir farklı yerine gizlenmiş bir şeyin olabilme ihtimaline karşı polisin özel eğitilmiş köpeklerle de bir arama yapacağını belirten Türkmen, bu araştırmanın sonucunu merakla beklediklerini ifade etti. 

 

Alman toplumu ile olan bağ, barış ve kardeşlik bu tür sabotajlarla engellenemez

 

Bu eylem girişimi ile Müslümanlarla Alman toplumu arasındaki kardeşliğin baltalanmasının hedeflendiği söyleyen Türkmen, „Bu gibi eylemleri planlayanların aşı kampanyaları ile, Almanya’daki sel felaketi sonrası organize edilen yardım kampanyaları ile ‘bizde bu toplumun bir parçasıyız’ mesajı veren Müslümanların bu güzel gelişmelerini sabote etme ve sansasyonel bir eylem yaparak insanların kalplerine bir korku vermeyi istediklerine inanıyorum. Zaten aşırı sağcıların ve terör eylemlerini gerçekleştirenlerin hedefi insanların içine korku salmaktır”, diye konuştu.

Türkmen son olarak, “Ancak bu tür eylemlerle Alman toplumu ile aramızdaki bağın, barış ve kardeşlik adına güzel gelişmelerin asla engellenemeyeceğini düşünüyorum” dedi.

(Yasin Baş)

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4