banner3

19 Mart 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Alman istihbaratı 90 camiyi takip ediyor

Almanya iç istihbarat kurumu olarak bilinen „Anayasayı Koruma Teşkilatı” yaklaşık 90 camiyi takip ediyor

02 Mayıs 2016 Pazartesi 18:55
Alman istihbaratı 90 camiyi takip ediyor


İntertürk - Köln

Almanya iç istihbarat kurumu olarak bilinen „Anayasayı Koruma Teşkilatı (Verfassungschutz)”nın yaklaşık 90 camiyi takip ettiği bildirildi. Yapılan açıklamada sözkonusu camilerin çoğunun „arka bahçe camileri“ diye adlandırılan ibadethaneler olduğu bildirildi. Buralarda kendilerini imam olarak tanımlayan ve cihada çağrı yapan kişiler bulunuyor.

Pazartesi günü „Birinci Alman Televizyonu” ARD’nin „Morgenmagazin“ (Sabah Magazini) programına bağlanan Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maaßen „Biz Almanya’da çoğunda Arapça konuşulan yaklaşık 90 camiyi gözetliyoruz”, diye konuştu.

Maaßen bu camilerin „arka bahçe camileri“ olduğunu ve kendilerini imam yada emir olarak tanımlayan kişilerin taraftar topladıklarını, nefret söylemleri yaptıkları ve cihada çağrıda bulunduklarını dile getirdi. AFP Haber Ajansı’nın verdiği bilgilere göre Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı „radikal dinciler ile Müslümanların aynı kefeye konmaması gerektiği“ ikazında bulundu.

Pazartesi günü Berlin’de terör örgütü IŞİD’in ne gibi tehdidler oluşturduğunun konuşulduğu bir sempozyum da gerçekleştirildi. Maaßen ARD Televizyonu’na ''Tabii ki IŞİD’i gözetliyoruz. Gözetlemediğimiz kişiler Almanya’da ki Müslümanlardır”, dedi.

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4