banner3

26 Nisan 2024 Cuma

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

Alman polisinden hasta yolcuya kötü muamele

Kanser hastası 60 yaşındaki Sevim Karabina, kızıyla geldiği Almanya'nın Düsseldorf Havalimanı'nda, yeşil pasaportu olmasına rağmen yanında para ve dönüş bileti olmadığı gerekçesiyle sınır polisi tarafından sandalyede 17 saat bekletildi.

22 Aralık 2015 Salı 21:07
Alman polisinden hasta yolcuya kötü muamele
Sevim Karabina: "İlaçlarımı lavabodan aldığım suyla içtim. Sabaha kadar ağlayarak dua ettim"

 

Siegen (AA) - Almanya'nın Siegen kentinde yaşayan çocuklarını ziyaret etmek için kızıyla Trabzon'dan Düsseldorf Havalimanı'na gelen hususi damgalı (yeşil) pasaport sahibi Sevim Karabina (60), yanında yeterli para ve dönüş bileti olmadığı gerekçesiyle Alman polisi tarafından sandalyede 17 saat bekletildi.

Pazar günü 17:40'ta Düsseldorf Havalimanı'na gelen kanser hastası ve yüksek tansiyon rahatsızlığı bulunan Karabina, pasaport kontrolü esnasında polis tarafından alınarak havalimanında bir sandalyeye oturtulup 17 saat nezaret altında tutuldu.

AA muhabirine konuşan Karabina, kızıyla birlikte seyahat ettiği için üzerinde fazla para taşıma ihtiyacı hissetmediğini belirterek "Yanımdaki 50 avroyu polise gösterdim ama yeterli bulmadı. Yanımda kızım vardı ve paramız ondaydı. Ondaki parayı da 'herkesin parası kendi üzerinde olur' diyerek kabul etmediler" dedi.

Bir süre çocuklarıyla hasret giderip akrabalarını ziyaret ettikten sonra uygun bir tarihe dönüş biletini almayı düşündüğünü ifade eden Karabina, "Ne Almanca ne de İngilizce biliyorum. Uçaktan inen bir akrabamız bana tercüman olmak istedi ama polis onu da kabul etmedi. Kızım şaşkınlıktan ne konuşacağını bilemedi. Beni içeri aldılar, bir odadaki sandalyeye aç, susuz oturttular" şeklinde konuştu.

Kötü muameleye maruz kalan Karabina, yaşadıklarını anlatırken "Bu durumdan kurtulmak için sabaha kadar ağlayarak dua ettim. Orada çalışan Türkler halime acıyarak benim için dışarıdan yiyecek getirdiler. Sürekli kullanmam gereken tansiyon haplarımı ise tuvaletteki lavabodan aldığım suyla içmek zorunda kaldım" ifadelerini kullandı.

Annesi Sevim Karabina'yı karşılamak için havalimanına gelen Ekrem Karabina (30) ise annesinin her yıl Almanya'ya geldiğini, çocuklarını ve akrabalarını ziyaret ettiğini belirterek polisin bu davranışına anlam veremediğini söyledi.

Havalimanı polisinin kendisine, annesinin bir süre misafir edeceğini ve her türlü ihtiyacını karşılayacağını söylediğini aktaran Ekrem Karabina, şöyle devam etti:

"Oysa bize söyledikleri gibi olmamış. Odada ne yatak varmış ne de yemek. Hasta annemi bir sandalyeye oturtup sabaha kadar keyfi olarak boşuna bekletmişler. Bizden Yabancılar Dairesine gidip bakım belgesi ve yazı almamızı istediler. Daire, bize yeşil pasaportlu birinin sorunsuzca giriş çıkış yapabileceğini ve üç ay boyunca kalması için ayrıca bir belgeye ihtiyacı olmadığını söyledi. Bunları biz zaten biliyorduk ama havalimanı polisi neden böyle bir uygulama yaptı anlamış değiliz. Çok uğraştık ve ertesi gün 11:30'da annemi zor da olsa alabildik."

Ekrem Karabina, hasta olan annesinin moral depolamak amacıyla Almanya'ya geldiğini ancak aksine yaşadıkları nedeniyle daha çok üzüldüğünü dile getirdi.

Haber: Mesut Zeyrek

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4