banner3

19 Mart 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Almanya DİTİB'e rakip çıkarma derdinde

DİTİB'le ilişkileri kesen Alman hükümet çevreleri Türklerin en büyük örgütüne karşı rakip arayışına girdi.

06 Eylül 2018 Perşembe 17:12
Almanya DİTİB'e rakip çıkarma derdinde
 


İntertürk - Düsseldorf

Almanya'da hükümet çevrelerinin Diyanet İşleri Türk İslam Birliği - DİTİB'e karşı söylemleri yoğunlaşırken, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Hükümeti uyum müsteşarı Serap Güler DİTİB'e karşı rakipler oluşturulması çağrısı yaptı. 

 

Katolik Haber Ajansı - KNA'nın bir haberine göre KRV Eyalet Hükümeti, Müslümanlar'a seslenerek, gelecekte DİTİB'e karşı kendilerini temsilen rakip kuruluşlar oluşturmaları talebinde bulundu.

KRV Eyalet Uyum Bakanlığı Müsteşarı Serap Güler (CDU), Katolik Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada „Eyaletimiz ve ülkemiz'deki liberal Müslümanların teşkilatlanmaları çok mükemmel bir işaret olurdu”, diye konuştu. Güler, Almanya'da ki Müslümanların çoğunluğunun liberal olduğunu ancak „kamuoyundaki tartışmaları Müslümanların sadece yüzde 20'sini temsil eden muhafazakar derneklerin” belirlediğini ifade etti. Güler, bu yüzden liberal Müslümanların „kendi dünya görüşlerine etkili bir ses vermeleri” gerektiğini söyledi.

KRV Eyalet Hükümeti iki yıl önce DİTİB ile işbirliğine son vermişti. Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Hükümeti'nin tahminlerine göre KRV'de 1,5 milyon Müslüman yaşıyor. Almanya'nın en fazla nüfusulu eyaleti olan KRV Eyaletinde, Hristiyanlardan sonra en büyük dini grubu Müslümanlar oluşturuyor.

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4