banner3

26 Nisan 2024 Cuma

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

Almanya'da camilere saldırılarda büyük artış

DİTİB 2014 ve 2015 yıllarında cami saldırılarında yüksek artış tespit etti

18 Mayıs 2016 Çarşamba 16:48
Almanya'da camilere saldırılarda büyük artış


İntertürk - Köln

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği - DİTİB Akademisi 2014 ve 2015 yıllarında yaşanan cami saldırıları hakkında kapsamlı bir rapor ve analiz hazırladı. Raporda cami saldırılarının yüksek derecede artış kaydedildiği ve 2015 yılında yaşanan 99 saldırı girişimi ile zirveye ulaştığı ifade edildi.

Kaygı verici olan ise şiddet olaylarında yaşanan artış. Bunlar arasında ise özellikle fiziki şiddet, tabanca ve yanıcı maddeler ile saldırılar yer alıyor. Dikkat çeken başka bir konu ise sağ popülist tartışmaların ve gösterilerin (örneğin HoGeSa ve Pegida) ve cami saldırıların aynı zaman zarfında birlikte artış göstermesi. Camilere saldırıların mülteci tartışmaları ile paralel olarak artış gösterdiği de başka bir dikkat çeken husus.

Yapılan açıklamaya göre DİTİB Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Bürosu 2013 yılı sonundan itibaren sistematik bir şekilde cami saldırılarını kaydediyor. Bu uygulama, Almanya‘da şimdiye kadar bu konuda kapsamlı ve tutarlı bir istatistiğin tutulmamasından dolayı hayata geçirilen bir proje. DİTİB Akademisinin hazırladığı rapor, DİTİB Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Bürosu’nun, Federal Hükümetin ve suç istatistiği verilerini de kapsıyor. Ancak asıl rakamların daha da yüksek olduğu tahmin ediliyor. Örneğin tehdit mektupları ve sloganlar hala yeteri kadar bildirilmediği için istatistiklere çok az yansıyor.
Şu anki suç istatistiklerinden eylemin direk cami saldırısı olduğuna dair bilgi elde edilmemekte. Bu ancak birçok verinin bir araya getirilmesiyle anlaşılabilmekte. Alman kurumlarının uygulamalarında Müslüman düşmanı / İslam düşmanı suçlar kategorisi hala mevcut değil. Ancak son zamanlarda böyle bir kategorinin suç istatistiğine gireceği yönünde birçok söylem ve ipucu bulunuyor.

(Yasin Baş)

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4