banner3

27 Nisan 2024 Cumartesi

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

‘‘DİTİB iç barış için tehlike’’ imiş

Yeşiller partisinden Katrin Göring-Eckardt'a göre DİTİB dini cemaat değil

17 Kasım 2016 Perşembe 18:42
‘‘DİTİB iç barış için tehlike’’ imiş
 

İntertürk-Köln
Yasin Baş

Bu günkü Kölner Stadt-Anzeiger Gazetesinde çıkan ve Thomas Geisen’in imzasını taşıyan ‘‘DİTİB iç barış için tehlike’’ başlıklı haberde Alman Yeşiller Partisi federal milletvekili Katrin Göring-Eckardt’ın Almanya’da ki İslami kuruluşlar hakkında sözlerine yer verildi. Haberde Göring-Eckardt İslami kuruluşları uyumun motoru olarak gördüğünü, ancak bu cemaatlerin aynı zamanda devlet kurallarına riayet etmeleri gerektiğini dile getirdi.

Yeşiller Partisi Federal Meclis Grup Başkanı Göring-Eckart, ’’Bu cemaatlerin teşvik edilmesi gerekiyor. Ancak aynı zamanda onlara sınırların gösterilmesi de gerekli’’ şeklinde konuştu. Göring-Eckardt, bu bağlamda DİTİB’in Türkiye'deki Diyanet İşleri Başkanlığ’nın bir yan kuruluşu olduğundan dolayı bir dini cemaat olarak kabul edilmemesi gerektiğini iddia etti. Göring-Eckardt, sistematik olarak yabancı bir devlete ve o devletin hükümet politikasına bağlılığın federal anayasanın din devlet ayrımı ilkesi ile çeliştiğini vurguladı. Yeşiller Partisi Federal Meclis Grup Başkanı öte yandan cemaatlerin uyuma refakat etme ve yaşamada doğru adres olduklarını da dile getirdi.
 
Habere göre Göring-Eckardt ayrıca Alman devletinin cemaat ve yerel camileri daha kapsamlı teşvik etmesi ve güvenlik açısından önlem projelerinde desteklemesi gerektiğini ifade ediyor. Göring-Eckardt ’’Ancak cemaat çalışmaları sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk devletine davranış biçimini içeriyorsa Almanya’da ki Türk cemaati bölünür’’, diyor. Yeşiller Partili siyasetçi bu durumu toplumun barışı için bir tehlike olarak görüyor. Göring-Eckardt, Müslümanların bu konudaki kararı kendilerinin vermeleri gerektiğini de dile getiriyor ve ’’Onlar ya toplumumuza katılmaya ya da Erdoğan’a yönelmeye ve uzaktan kumanda edilmeye karar vermeli’’ şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler: Ditib Almanya Ksta

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4