banner3

27 Nisan 2024 Cumartesi

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

DİTİB’de "Ortak Akıl Buluşması"

Kuzey Ren Vestfalya (NRW)‘da faaliyet gösteren Din Hizmetleri Ataşeleri, din görevlileri, eyalet birlikleri ve dernek yöneticileri 20-21 Şubat 2016 tarihlerinde Köln DİTİB Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

23 Şubat 2016 Salı 15:12
DİTİB’de

İntertürk - Köln 

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Kuzey Ren Vestfalya (NRW)‘da faaliyet gösteren Düsseldorf, Essen, Köln ve Münster bölgelerinin Din Hizmetleri Ataşeleri, din görevlileri, eyalet birlikleri ve dernek yöneticileri 20-21 Şubat 2016 tarihlerinde Köln DİTİB Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

„Ortak Akıl Buluşması“ başlığı altında düzenlenen istişare toplantısının açılış konuşmasını DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu yaptı. Ankara’de hain terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenlere rahmetle dileyerek konuşmasına başlayan Aşıkoğlu, “Dünyanın neresinde olursa olsun, terör saldırısını lanetliyoruz ve şiddetle kınıyoruz“ dedi.

Dini ve sosyal hizmetler bağlamında DİTİB’in dünü, bugünü ve geleceği konusunu işleyen Aşıkoğlu, „Ortak Akıl Buluşması“ istişare toplantısında DİTİB camiasının ve Müslüman kardeşlerimizin bir çok sorunlarının konuşulacağını ve müzakere edileceğini, ortak geleceğimiz ile ilgili görüş alışverişinde bulunacağını söyledi.

Gelişmeler doğrultusunda DİTİB Genel Merkezi’nde yeni birimlerin oluşturulduğunu söyleyen Aşıkoğlu, "Genel Merkez‘de var olan on ayrı birimimizde yapısal değişiklikler yaparak Stratejik Planlama Bürosu, Eyalet Birlikleri ve Eyalet Bölge Birlikleri Koordinasyon Bürosu, Din Hizmetleri ve İrşad Bürosu, Cami Rehberliği Bürosu, İslam Din Eğitimi Koordinasyon Bürosu, (Kompetenzzentrum), Eğitim Programları Geliştirme Bürosu ilave ederek hizmet ağımızı genişlettik“ dedi. Aşıkoğlu konuşmasında ayrıca sığınmacılarla ilgili DİTİB’in duruşu, eyaletlerdeki çalışmalar, dini cemaat olarak tanınma, ilahiyat bölümleri ile ilişkiler, öğrenci evleri, tüzük çalışmaları ve Köln DİTİB Merkez Camii ile ilgili konular üzerinde durdu.

İstişare toplantısında; DİTİB Genel  Sekreteri Dr. Bekir Alboğa, "Alman kamuoyunda ayrımcılık ve radikalizm: aktüel gelişmeler ve tartışmalar", DİTİB Genel Başkan Yardımcısı Suat Okuyan ve Genel Muhasibi Ramazan Ilıkkan "DİTİB’in sürdürdüğü dini ve sosyal hizmet örnekleri" NRW DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Ersin Özcan, "Eyalet Birliği çalışmaları", Köln Emniyet Müdürlüğü Başkomiseri Emine Tayfur "Almanya’da radikalleşen Müslüman gençlerin profilleri ve radikalleşmenin sonuçları", DİTİB–ZSU Başkanı Ali Özdemir "ZSU, D&B TRADE GmbH ve sigorta hizmetlerinin tanıtılması" konularında katılımcılarla bilgilerini paylaştılar.

Anahtar Kelimeler: Ditib Ortak_akıl

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4