banner3

26 Nisan 2024 Cuma

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

Köln'de PKK yandaşlarına tepki

Almanya'nın Köln kentinde bir Türk'ün, PKK terör örgütü yandaşlarının saldırısına uğramasına, olayın yaşandığı Keup Caddesi'ndeki esnaf tepki gösterdi

14 Nisan 2016 Perşembe 16:57
Köln'de PKK yandaşlarına tepki


Almanya'nın Köln kentinde "küçük İstanbul" olarak bilinen Keup Caddesi esnafı geçen pazar günü PKK terör örgütü yandaşları tarafından saldırıya uğrayan S.C. adlı Türk'e destek vererek saldırganları kınadı. Keup Caddesi Esnaf İnisiyatifi Başkanı Meral Şahin gazetecilere açıklamada bulundu.


Köln - Almanya'nın Köln kentinde "küçük İstanbul" olarak bilinen Keup Caddesi esnafı geçen pazar günü PKK terör örgütü yandaşları tarafından saldırıya uğrayan S.C. adlı Türk'e destek vererek saldırganları kınadı.

Keup Caddesi Esnaf İnisiyatifi Başkanı Meral Şahin, yaşanan olaylardan duydukları üzüntüyü dile getirerek caddelerini her ne sebeple olursa olsun siyasi platform olarak kullanmak isteyenlere izin vermeyeceklerini söyledi.

Şahin, şehir merkezinde terör karşıtı gösterilerin düzenlendiği ve terör örgütü yandaşlarının olaylar çıkardığı bir günde, çok sayıda yabancı kökenlinin yaşadığı Keup Caddesi'nde özel önlem almadığı için Alman polisini eleştirdi.

Keup Caddesi'ndeki dükkan ve restoran çeşitliliğine dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Bu cadde tadı damağımızda olan bir cadde ve bu tadı bozmaya çalışanlara fırsat vermek istemiyoruz. Esnafımız son derece üzgün, böyle bir olayın tekrar yaşanmamasını istiyoruz. Çok zorlukları aşarak bu günlere geldik, bu emekleri bir olaya feda etmeyelim. Caddemizi siyasi oyunlara alet etmeyelim rica ediyorum. Caddemizi bu tür kötülüklerden hep birlikte koruyalım." 

Şahin, olay çıkaranların caddeyle kesinlikle alası olmadığını ifade ederek olayın dükkanların yarısının kapalı olduğu bir pazar günü iki dakika içinde gerçekleştiğini anlattı. 

Bu tür şiddet olaylarının caddelerinde olmasını asla kabul etmeyeceklerini söyleyen Meral Şahin, saldırıya uğrayan kişiye tüm esnaf adına "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Şahin, 2014 yılından beri ırk, din, dil ayırt etmeksizin caddelerinde düzenledikleri "Birlikte" festivalinin bu yıl 5 Haziran 2016'da yapılacağını hatırlatarak "Biz kardeşlikten, biz güzelliklerden, biz barış içinde yaşamaktan yanayız." dedi.

Köln'ün "küçük İstanbul" olarak bilinen caddesinde meydana gelen olayda, caddede aracının içinde oturup arkadaşını bekleyen 38 yaşındaki S.C, aracında Türk bayrağı ve üç hilal amblemi olduğu gerekçesiyle 50 civarında PKK yandaşının saldırısında yaralanmıştı.

Saldırıya uğrayan S.C'ye esnafın yardımcı olmaması sosyal medyada eleştiri konusu yapılmış ve sosyal paylaşım sitelerinde Keup Caddesi esnafını protesto etme çağrıları yapılmıştı.

(AA) Mesut Zeyrek

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4