banner3

26 Nisan 2024 Cuma

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

Kotil İran'daki Havacılık Zirvesi'nde

İrandaki Uluslararası Havacılık Zirvesi'ne katılan THY Genel Müdürü Kotil: "THY, neredeyse yüzyıldır İran piyasasında"

24 Ocak 2016 Pazar 19:14
Kotil İran'daki Havacılık Zirvesi'nde
Kotil: "THY, İran'a uygulanan yaptırımların kalkmasından sonra da eskiden olduğu gibi Türkiye'yi temsilde liderlik konumunu sürdürecek"


Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, İran'a uygulanan yaptırımların kalkmasından sonra da THY'nin havacılık sektöründe eskiden olduğu gibi Türkiye'yi temsilde liderlik konumunu sürdüreceğini söyledi. 

Kotil, Tahran'da düzenlenen Uluslararası İran Havacılık Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, THY'nin neredeyse yüzyıldır İran piyasasında olduğunu, geçmişte Tahran'a günde tek sefer düzenlenirken, bugün sefer sayısının altıya çıktığını, İran'ın altı şehrine daha seferlerin düzenlendiğini söyledi. 

Temel Kotil, İran'a uygulanan yaptırımların kalkmasıyla yabancı şirketlerin İran piyasasına gireceğini, THY'nin de eskiden olduğu gibi Türkiye'yi temsilde liderlik konumunu sürdüreceğini ifade etti. Kotil, THY'nin geçmişte İran'ın dünyanın geri kalanıyla bağlantısını sağladığını, bundan sonra da sağlamaya devam edeceğini söyledi.

Kotil, yaptırımların kalkmasının THY'ye olumsuz bir etkisinin olmayacağına, aksine talebin artacağına inandığını vurgulayarak, deneyimli bir şirket olan THY'nin iç ve dış hat sefer sayısının 2003 yılında 24 milyon olduğunu, geçen sene bu sayının, 124 milyona çıktığına, ayrıca bu süre içinde İstanbul'u ziyaret eden turist sayısının 4 milyondan 13 milyona yükseldiğine işaret etti.

"60’lı ve 70’li yıllara baktığımızda bağlantılı uçuşlar gerekliydi. Çünkü günümüzdeki kadar uçuş sayısı yoktu" diyen Kotil, "Ama şimdi bizim İstanbul-Boston arasında direkt uçuşlarımız var. Öğrenciler, iş adamları aktarmalı uçuşlar olmadan doğrudan İstanbul’a gelebiliyor. Bu şekilde bir hizmetimiz olmasa öğrenciler 1-2 gün içinde ulaşacaklardı" ifadelerini kullandı.

THY’nin yüzlerce noktaya uçuş yaptığını hatırlatan Kotil, 2016 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yolcu kapasitesi bakımından geçen yıl kendisinden daha büyük olan Frankfurt Havalimanı’nı geçtiğine dikkati çekti.

Kotil, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, THY'nin dünyanın sayılı şirketlerinden biri olmasının baş mimarı olduğunun da altını çizdi.

Bir soru üzerine Kotil, doğru planlamalar yapılması durumunda, İran hava sektörünün iç ve dış hatlarda 100 milyondan fazla yolcu kapasitesine ulaşabileceğini söyledi.

Kotil, ayrıca Türkiye’dekine benzer bir eko sistemin kurulması durumunda, birçok açıdan Türkiye ile benzerlik gösteren İran’ın da havacılık sektöründe güçlü hale gelebileceğini ifade etti.

Kotil, bunun gerçekleşmesi için eko sistem ve ana planın yanı sıra en az 10 yıl gerektiğini ifade ederek,  İran’ın bu hedeflere ulaşabilmesi için iyi bir motivasyonla geleceğe yönelik hedefler koyması gerektiğini de sözlerine ekledi.


(AA) Gamze Türkoğlu Oğuz,Bayram Altuğ,Mustafa Melih Ahıshalı

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4