banner3

19 Mart 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

KRV DİTİB ile işbirliğini bitirdi

Almanya’nın en büyük eyaleti KRV, Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği (DİTİB) ile Türkiye ile yakın bağı sebebiyle işbirliğini sonlandırdığını duyurdu.

30 Mayıs 2018 Çarşamba 20:00
KRV DİTİB ile işbirliğini bitirdi
 

İntertürk - Düsseldorf

Almanya’nın en büyük, Türk ve Müslüman nüfusun en yoğun olduğu Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti, Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği (DİTİB) ile derneğin Türkiye ile yakın bağı sebebiyle işbirliğini sonlandırdığını duyurdu.

Aachener Nachrichten Gazetesinin sorularını cevaplayan KRV hükümet yetkilileri, DİTİB ile işbirliğini dondurduklarını açıkladılar. Bir hükümet yetkilisi gazeteye yaptığı açıklamada DİTİB ile hali hazırda hiçbir işbirliğinin ve yürütülen projenin bulunmadığını ifade etti.

KRV Eyalet Hükümeti, DİTİB’den Türk devleti ile olan bağın kopartılmasını ve derneğin Türk devletinin etkisinden ayrılmasını istedi. Eyalet Hükümeti bu taleplerin yerine getirilmesi durumunda gelecekte herhangi bir işbirliğinin olup olmayacağı konusunu açık bıraktı.

Verilen bilgiler arasında ayrıca eyaletin DİTİB ile yürüttüğü bütün projeleri durdurduğu ve örneğin DİTİB’in İslam din dersleri müfredat kurulundaki üyeliğinin de daha önce dondurulduğu aktarıldı. Ayrıca bütün KRV Eyaletinde görev yapan DİTİB’in hapishanelerdeki manevi rehberlerinin sayısının da artık dört kişiye düştüğü ifade edildi.

Son günlerde başta Eyalet Başbakanı Armin Laschet olmak üzere eyalet yetkililerinden ülkedeki Müslümanlar hakkında dile getirilen müspet açıklamaların ardından gelen bu adım şaşkınlıkla karşılandı. Kararın 25 yıl önce ırkçılar tarafından yakılarak öldürülen 5 Türkün katledildiği Solingen Katliamı'nın yıl dönümüne denk gelmesi dikkat çekti. 
Anahtar Kelimeler: DİTİB KRV NRW

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4