banner3

19 Mart 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

KRV Eyalet Başbakanı Laschet'ten boykot

KRV Eyalet Başbakanı Armin Laschet Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Köln'de yapacağı cami açılşına katılmayacağını duyurdu

19 Eylül 2018 Çarşamba 22:21
KRV Eyalet Başbakanı Laschet'ten boykot
 

Düsseldorf - Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet (CDU) Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Eylül günü yapacağı yeni Köln DİTİB Merkez Camii açılışına katılmayacak.

Düsseldorf'taki Eyalet Başbakanlığı bugün (Çarşamba) konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada Federal Alman Cumhurbaşkanı’nın misafiri olan ve Kuzey Ren Vestfalya (KRV)‘yi ziyaret eden bir kişinin Eyalet Başbakanı tarafından „protokol gereği” karşılanacağını bildirildi. Ancak sözkonusu karşılamanın nasıl olacağı ile ilgili bir bilgi bulunmuyor.

Açıklamada ''Laschet birçok defa uluslararası ilişkilerin açık bir alış veriş ve eleştirel diyalog gerektirdiğini belirtmişti. O buna hazır. Ancak Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği DİTİB’in cami açılışının bunun için „uygun bir yer” olarak görülmediği'' ifade edildi ve Eyalet Başbakanı'nın buna hazır olmadığı görüşlerine yer verildi.
 

Eyalet Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamada ayrıca Kuzey Ren Vestfalya’da yaşayan Türk kökenli insanların yüksek sayısı göz önünde bulundurulduğunda din özgürlüğü ve kültürlerin barış içerisinde birlikte yaşaması konularının ziyaretin merkezini oluşturması gerektiği ifade edildi. „Detayları bulunmayan ziyaret programının bu konuları takip etmesi gerektiği” de ifade edildi.

DİTİB daha önce yaptığı açıklamada Erdoğan’ın 29 Eylül’de gerçekleştireceği devlet ziyareti esnasında Almanya’nın Köln kentindeki caminin açılışını yapacağını duyurmuştu. Erdoğan 28 ve 29 Eylül’de Almanya’ya gelecek ve iki defa Şansölye Merkel (CDU) ile görüşecek. Bunun yanında Federal Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile de bir görüşme planlandı.

KRV Eyalet Hükümeti uzun süre en önemli İslami temsilci olarak gördüğü DİTİB ile olan işbirliğini pratik olarak dondurdu. En büyük İslami çatı kuruluşu olan DİTİB, Erdoğan’a yakınlığı ile eleştirilmiş ve bazı imamların Ankara için ajanlık yaptığı iddiasıyla suçlanmıştı. 



Anahtar Kelimeler: Lashet Ditib Cdu Krv Nrw

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4