banner3

19 Mart 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Kürt milislere katılan Alman sayısında artış

Almanya’dan DEAŞ’a karşı savaşma bahanesi ile Suriye ve Irak'a giden gönüllülerin sayısında artış olduğu açıklandı

07 Kasım 2018 Çarşamba 09:05
Kürt milislere katılan Alman sayısında artış


Intertürk

Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ)’un edindiği bilgilere göre Almanya’dan terör örgütü DEAŞ’a karşı savaşmaya giden gönüllülerin sayısında ciddi artış bulunuyor. Sol Parti Meclis Grubunun konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Federal Alman İçişleri Bakanlığı, Nisan 2017’den bu yana kadar 45 kişinin daha Almanya’dan Suriye ve Irak’ta ki Kürt milislerine katılma amacı ile çıkış yaptığını bildirdi. Nisan 2017’den önce bu sayının 204 kişi olduğunu ve aralarında 69 kişinin Alman olduğunu bildirdi.

Bakanlığın açıklamasına göre Irak ve Suriye’deki Kürt milislere katılan toplam 249 kişiden 21’in öldürüldüğü bildirildi. Nisan 2017’den sonra Suriye ve Irak’tan Almanya’ya geri dönenlerin sayılarının 22 olduğu, bu tarihten daha önce ise 102 kişinin Almanya’ya geri geldiği duyuruldu.

Sol Parti Milletvekili Ulla Jelpke ise Irak ve Suriye’den geri dönen insanların Kürt Halk Savunma Taburlarında ve gönüllü ordularda DEAŞ’a karşı mücadele ettiklerini ifade ederek, Almanya’ya girişlerinde kendilerine terör örgütüne üye olmaktan işlem yapılmasını eleştirdi. Federal Kriminal Dairesi (BKA) şu an Irak ve Suriye’den dönen 32 kişi hakkında soruşturma başlattı. Bunun 27’si terör örgütüne üyelik şüphesinden başlatıldığı ve 16 soruşturmanın ise kapandığı bildirildi.

Geri dönenler arasında tehlike unsuru kategorisinde iki kişi bulunuyor.

 

Kaynak:

Katolik Haber Ajansı (KNA)


    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4