banner3

19 Mart 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Laschet: İslam tartışmaları yapay ve çıkarlara aykırı

Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet İslam tartışmasını yapay ve çıkarlara aykırı görüyor

06 Nisan 2018 Cuma 14:13
Laschet: İslam tartışmaları yapay ve çıkarlara aykırı
 


İntertürk 


Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet (CDU) Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) Genel Başkanı Horst Seehofer’in başlattığı İslam tartışmasını yapay ve çıkarlara aykırı olarak değerlendirdi.

Ba
şbakan Laschet Bielefeld merkezli NeueWestfälische“ Gazetesi’ne verdiği demeçte „Halk sorunların çözümünü bekliyor, suni ve teorik röpörtaj tartışmaları değil“, diye konuştu. Aynı zamanda CDU Genel Başkan Yardımcısı da olan Armin Laschet, „Almanya’da dört milyon Müslüman yaşıyorsa, o zaman demek ki onlar toplumumuzun parçasıdır“, diye konuştu. Laschet, İslam hakkındaki tartışmanın insanların her gün yaptığı pratik tecrübeleri dikkate almadığını da eleştirdi.


Birçok kişinin şu anki İslam tartışmasını Bavyera’da yaklaşan eyalet seçimleri ile bağdaştırdığını söyleyen Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı, bunun seçim yatırımı için yaramayacağına dikkat çekti.


Toplumdaki iklimi kızıştırmanın ve insanları dinleri üzerinden değerlendirmenin yanlış olduğunu söyleyen Laschet, bunun sonunda yanlış kişilere yarayacağını vurguladı. Laschet şöyle devam etti: „Soru şu: Kışkırtıcı konuları gündeme getirerek ancak hiçbirşey değiştirmeyerek mi seçimleri kazanıyorsun? Başarılı bir siyaset sorunları çözer ve toplumdaki birlikteliğe hizmet eder“. 

yb

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4