banner3

26 Nisan 2024 Cuma

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

'Merkel'in Sultan Erdoğan'a bağımlılığı'

Davutoğlu'nun Almanya ziyaretinin ardından ilginç bir değerlendirme yayınlayan Süddeutsche Gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'Sultan' tanımlamasını kullandı.

23 Ocak 2016 Cumartesi 21:06
'Merkel'in Sultan Erdoğan'a bağımlılığı'
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Almanya ziyareti bitti, ancak görüşmelerin yankıları sürüyor. Yapılan yorumlar, kalabalık bir heyetle Berlin'e çıkarma yapan Davutoğlu ve beraberindeki ekibin görüşmelerde kıran kırana bir mücadele sergilediğini gösteriyor.

Almanya'nın önemli gazetelerinden Süddeutsche Zeitung'da Christiane Schlötzer imzası ile 'Merkel'in Sultan Erdoğan'a bağımlılığı' başlıklı bir yorum yayınlandı. Yorumda Merkel'in mülteci meselesinde Türkiye'yi kilit ülke olarak nitelendirdiği, ancak anahtarın Merkelin güvenmediği bir elde olduğu görüşüne yer verildi. Öte yandan Merkel'in tek çıkış yolunun mülteci akınının Türkiye tarafından durdurulması ve Avrupa'da daha az sayıda göçmen gelişi olduğu, bunun anahtarının da hakikaten Erdoğan'ın elinde olduğu ifade edildi. 

Yorumcuya göre bu noktada Merkel'in Erdoğan'a Avrupa Birliği'nin ise Türkiye'ye ihtiyacı var. Ancak bu noktaya gelinmeden önce Avrupa ülkeleri, Erdoğan'ın yakınlaşmadan doğan durumu iç politikadaki sempatisini yükseltmek için değerlendireceği endişesi ile mesafeli davranma eğilimindeydiler.

Suriye konusunda anlaşmazlığa düşmeden önce Erdoğan ve Putin'in iyi anlaştıklarına dikkat çeken Schlötzer, aynı dönemde iktidarda olan Merkel ile Erdoğan arasındaki benzerliklere de dikkat çekerken aynı yıllarda doğan, ikisi de muhafazakar olan ikilinin hiç bir zaman birbirlerine tam güvenemediklerine ama bundan sonra buna mecbur olduklarına işaret ediyor.

Mülteci krizinin Merkel'in iktidarı döneminde karşılaştığı en büyük kriz olduğu ifade edilirken, bundan çıkılabilmesinin yolunun AB'nin Türkiye'yi yalnız bırakmamasından geçtiğine vurgu yapılıyor.


 

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4