banner3

26 Nisan 2024 Cuma

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

Mısır İsrail ilişkileri tıkırında

Mısır'ın Telaviv Büyükelçisi Hayrat İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Gold ile bir araya geldi

18 Ocak 2016 Pazartesi 19:28
Mısır İsrail ilişkileri tıkırında
 

Kudüs - Mısır'ın Telaviv Büyükelçisi Hazım Hayrat'ın İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Dore Gold ile bir araya geldiği bildirildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakanlık Müsteşarı Gold'un bu yıl başında görevine başlayan yeni Mısır Büyükelçisi Hayrat'ı tebrik ettiği kaydedilerek, "Bu, iki ülke arasındaki ilişkiler çerçevesinde önemli bir adım" ifadesine yer verildi.

Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra işbirliği olanakları ile bölgesel sorunların ele alındığı aktarılan açıklamada, "Gold'un Mısır ile İsrail arasındaki mevcut ilişkilerin önemine vurgu yaptığı ve İsrail için Mısır'ın önemli bir ülke olduğunu ifade ettiği" belirtildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, 2015 yılı haziran ayında üç yıl aradan sonra Mısır’ın İsrail ile ilişkileri normalleştirmeyi kararlaştırdığını açıklamış ve Dışişleri Bakanı yardımcısı Hazim Hayrat’ın Telaviv büyükelçisi olarak atandığını duyurmuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da dün yaptığı açıklamada, "Mısır büyükelçisinin gelişi iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesine imkan sağlayacaktır" demişti. 


(AA) Zeynep Tüfekçi

Anahtar Kelimeler: Mısır_israil_ilişkileri

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4