banner3

26 Nisan 2024 Cuma

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

Putin'den Avrupa'ya büyük tuzak

Huffingtonpost.de sitesinde yayınlanan bir yazı Putin'in Avrupa'yı karıştırmak için Avrupa'daki aşırı sağla ittifakına dikkat çekti.

26 Ocak 2016 Salı 15:25
Putin'den Avrupa'ya büyük tuzak


Putin Avrupa'yı çökertmek için yeni oyunlar peşinde mi? Almanya'daki itibarlı internet sitelerinden Huffigtonpost'ta Yasin Baş imzası ile yayınlanan bir makale, Rus liderin peşinde olduğu kirli oyunlara dikkat çekiyor.

Yazıda Almanya'nın Köln kentinde yılbaşı gecesi yaşanan taciz olayları ve bunun ardından ülkede hala sürmekte olan huzursuzlukların ardında Putin'in kirli planlarının olduğu iddia ediliyor. Yılbaşı gecesi yaşananların ardından yabancılara yönelik saldırıların internetteki sosyal ağlar kanalıyla organize edildiğine dikkat çekilirken, son yıllarda Rusya'nın Avrupa'da hayata geçirdiği geniş sosyal medya ağına vurgu yapılıyor.

Rusya'dan dönen ve yabancı karşıtı aşırı sağ gösterilere katıldıkları bilinen Alman göçmenler insanlar arasındaki nefret söyleminin yükselmesinde önemli rol oynuyor. Bunlar üzerinden sıradan hadiseler siyasileştirilerek toplumda radikalleşme eğilimleri körükleniyor.

Uzun zamandır neo-nazi grupların Rusya'dan dönen Almanların sempatisini kazanmak için gayret içinde oldukları ve onların haklarını savunuyor görüntüsüyle taraftar kazandıkları biliniyor. Bir çok aşırı sağcı internet sitesinde açıktan Putin'in övüldüğü, politikalarının desteklendiği de gözden kaçmıyor.

Geçtiğimiz günlerde öldürülen eski gizli servis mensubu ve sonradan muhaliflerin safında yer alan Alexander Walterowitsch Litwinenko için ölüm emrini verenin Putin olduğunun ortaya çıkması da Rusya'nın Avrupa'nın güvenliğini doğrudan tehdit ettiğini ortaya koyan bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Başta Fransa'da Marie Le Pen'in aşırı sağcı partisi Milli Cephe olmak üzere bir çok aşırı sağ parti ve örgütün Putin tarafından açık veya kapalı şekilde desteklendiği de bir sır değil.

 

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4