banner3

27 Nisan 2024 Cumartesi

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

Şişman ve uyuşturucu bağımlılarının sosyal haklarına kesinti!..

İngiltere Başbakanı David Cameron Mayıs'ta yapılacak seçimlerde tekrar seçilmesi halinde şişmanlara ve uyuşturucu bağımlılarına yapılan sosyal yardımları keseceklerini açıkladı.

14 Şubat 2015 Cumartesi 23:52
Şişman ve uyuşturucu bağımlılarının sosyal haklarına kesinti!..
 İngiltere'de mayıs ayında yapılacak seçimler için partiler seçim vaadlerini bir bir ortaya koymaya başladılar. Başı yükseliş trendindeki sağ popülist UKİP'le dertte olan Başbakan David Cameron'un seçim vaadleri arasında bilhassa bu partinin önünü kesmeye yönelik olanlar dikkati çekmekte.

Cameron, iktidara tekrar geldiklerinde şişmanlara ve uyuşturucu bağımlılarına yapılan sosyal yardımları kısacaklarını açıkladı. Aynı şekilde tedavi almayı kabul etmeyen alkol bağımlılarının da sosyal yardımları azaltılacak. Yürürlükteki kanunları göz önünde bulunduran Cameron, tedbirli davranıyor ve sözlerine 'bu tedbirlerin kanunlara uygun olup olmadığını araştıracaklarını' eklemeyi ihmal etmiyor.

Başbakan'ın çıkışını destekleyen Maliye Bakanı George Osborne de tekrar seçilmeleri halinde bütçeyi rahatlatmak için sosyal harcamalardan 12 milyar pfundluk bir kesinti yapacaklarını söyledi.

İngiltere'de faaliyet gösteren yardım kuruluşları ise, söylenenleri bir tehdit olarak değerlendirip şiddetle reddederken çözümün başka yerlerde aranması gerektiğini savunuyorlar.

Bu vaadlerle yetinmeyen Cameron 2017 yılında Avrupa Birliği için referandum yapmayı ve mülteci akınını sınırlamayı da düşündüklerini açıkladı. 


Anahtar Kelimeler: David_cameronIngiltereSeçim

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4