banner3

26 Nisan 2024 Cuma

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

TİKA'dan Kosovalı Çiftçilere Destek

TİKA tarafından Mitroviça'daki 50 çiftçiye süt sağma makinesi ve sütün muhafazası için kaplar dağıtıldı

14 Ocak 2016 Perşembe 18:06
TİKA'dan Kosovalı Çiftçilere Destek
 

Mitroviç - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından, ülkenin kuzeyindeki Mitroviça'da yaşayan 50 çiftçiye süt sağma makineleri ve sütün muhafazası için 30 litrelik kaplar dağıtıldı.

Mitroviça Belediye ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında, 50 adet süt sağma makinesi ve 150 adet 30 litrelik süt kapları çiftçilere teslim edildi.

TİKA Priştine Koordinatörü Eyüp Yavuz Umutlu, TİKA'nın üretimi arttıran ve istihdam yaratan projeleri desteklediğini belirterek, işsizlik sorunun başta Mitroviça olmak üzere tüm Kosova için önemli bir sorun olduğunu kaydetti.

Sahip olduğu siyasi önem dolayısıyla Mitroviça'nın Kosova'daki en hassas belediyelerden biri olduğunu anımsatan Umutlu, ''Burada gerçekleştirilen üretimi artırma ve istihdam oluşturma projelerinin farklı bir önemi var. Çünkü burada işsizlik oldukça büyük bir sorun" diye konuştu.

TİKA'nın süt sağma makinesi yardımının süt üreticilerinin kapasitelerini artırmaya yönelik bir destek olduğunu söyleyen Umutlu, dağıtılan kaplarla da sağılan sütün daha hijyenik bir şekilde muhafaza edilebileceğini kaydetti.

Mitroviça Belediye Başkanı Agim Bahtiri de gerek savaştan önce gerekse devlet olma sürecinde Kosova'ya verdikleri destek nedeniyle Türkiye'ye ve Türk halkına teşekkür ederek, "Türk halkıyla kanımız bir, ortak geleneklerimiz var. Biz kardeş gibiyiz" dedi.

Yardım alan çiftçilerden Gani Hasani ise yapılan yardımların kendisi için büyük bir önem taşıdığını belirterek, "Ellerimle sağmak zorunda olduğum ineğimi, artık TİKA'nın verdiği makineyle sağacağım" diyerek, TİKA'ya teşekkür etti.

(AA) Agon Fehmiu, Cuneyt Davut

Anahtar Kelimeler: TİKA Kosova

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4