banner3

26 Nisan 2024 Cuma

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

UETD Kongresi yapıldı

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) Köln’de gerçekleşen 5. Genel Kurulu’nda Zafer Sırakaya genel başkanlığa getirildi.

28 Şubat 2016 Pazar 22:48
UETD Kongresi yapıldı
Köln'de yapılan genel kurula Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan, AK Parti Dışilişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk ve delegeler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kurultayda konuşan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır: ''İstiyorlar ki Türkiye'de bölgeler olsun, oraya polis, Türk devleti giremesin. Doktor, hakim, sağlık memuru benden olsun, ileride bayrağım olsun, ileride bir de ne diyorlar adına özerk yönetim falan filan olsun. Ya arkadaşlar burası muz cumhuriyeti değil, burası Türkiye Cumhuriyeti'dir''

Bozkır: "15 yurt dışı vekilliği meclise yasayla sevk edildi. İnşaallah en kısa zamanda geçecek. Oy kullanacak, ilave olarak kendi bölgenizden 15 milletvekilini de Türkiye'de parlamentoya göndermek hakkınız olacak''

Köln - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, ''İstiyorlar ki Türkiye'de bölgeler olsun, oraya polis, Türk devleti giremesin. Doktor, hakim, sağlık memuru benden olsun, ileride bayrağım olsun, ileride bir de ne diyorlar adına özerk yönetim falan filan olsun. Ya arkadaşlar burası muz cumhuriyeti değil, burası Türkiye Cumhuriyeti'dir'' dedi.

Bozkır, Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) 5. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Türkiye'de, 2 milyon 600 binin üzerinde sığınmacıyı kabul etmesine rağmen tek olumsuz sesin çıkmadığını ancak Avrupa'da aynı tavrın gösterilemediğini söyledi. 

Avrupa'nın sığınmacı politikasında yaşanan olumsuzlara örnek veren Bozkır, 2015 ve 2016 tarihi değerlendirilirken Türkiye'nin olumlu tavrının hatırlanacağını belirterek, ''Bu hatırlanacak ama bir şey daha hatırlanacak 800 kişi için referandum yapan ülkeler de hatırlanacak. 'Üzerindeki ziynet eşyalarını alayım da oradan kazanılacak parayla bunlarla ona bakayım' diyen ülkeler de hatırlanacak. Dörtlü nizamda esir kampına götürülen esirler gibi muamele gösteren ülkeler de hatırlanacak'' diye konuştu.

Bozkır, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sığınmacı politikasının Türkiye'ye benzediğini belirterek, bu politikayı övdü.

Türkiye'nin yıllardır terörle mücadele etiğinin altını çizen Bozkır, şunları söyledi:

''Siyasete atılmadan önceki yaşamımda ASALA terörünün hedefi olan, birçok şehit vermiş bir kurumdan geliyorum. Bunun ne olduğunu çok iyi bilen bir ülkeyiz. 30 bin insanımızı yitirdik, şehitler verdik. 7 Haziran'dan sonra bir boşluk bulunduğunda birden bire bu terör tekrar ortalığa çıktı. İstiyorlar ki Türkiye'de bölgeler olsun, oraya polis, Türk devleti giremesin. Doktor, hakim, sağlık memuru benden olsun, ileride bayrağım olsun, ileride bir de ne diyorlar adına özerk yönetim falan filan olsun. Ya arkadaşlar burası muz cumhuriyeti değil, burası Türkiye Cumhuriyeti'dir'.' 

Dünyada hiçbir ülkenin 37 şehitliği bulunmadığını söyleyen Bozkır, en son Bükreş'teki şehitlikte dua ettiğini belirtti.

Teröre destek veren ülkelerin olabileceğine dikkati çeken Bozkır, şunları kaydetti:

''Ama unuttukları bir şey var. 37 şehitliği olduğu gibi Türkiye'nin aslan gibi bir Recep Tayyip Erdoğan'ı var. Tüm gafillerin ve hainlerin hiçbir dakika bunu akıllarından çıkarmaması lazım. Tüm bu zor anlarda 13 yıllık bir kurucu başkanımız, her şeyimiz, bizi bugünlere getirmiş Cumhurbaşkanımızdan zor anlarda Türkiye'yi, çok önemli bu görevi devralıp Türkiye'yi engellerden aşırıp bugünlere getiren Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da var. Avrupalı Türkler var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları var... Bunların hepsinin üstesinden geleceğiz, çok yakında yıkılan evler, ilçeler imar edilecek.'' 

Avrupa'nın artık bir Hristiyan kulübü olma lüksüne sahip olmadığını dile getiren Bozkır, şu ifadelere yer verdi:

''Avrupa'da radikalizm, İslamofobi, ırkçılık, o senden benden, öteki kavramlarının kaybolması mecburiyeti vardır. Aksi takdirde depremlerin ardından tsunami gelecektir ve bunun altından kalkılamayacak boyutlara ulaşılacaktır. Biz Türkiye olarak AB'ye katkıda bulunmak için üye olmak istiyoruz. Türkiye öteki kavramının kalmadığı bir ülke olarak Avrupa'ya da dini değerleriyle kültürüyle tarihiyle  kendi renkleriyle önemli katkı sağlayacaktır. Avrupa'nın da öteki kavramından kurtulmasını sağlayacaktır.''

"15 yurt dışı vekilliği meclise yasayla sevk edildi"

Bakan Bozkır, yurt dışında yaşayan seçmenlerin kendi milletvekillerini seçebilmeleri amacıyla gerekli yasal değişikliğin meclise sevk edildiğini söyledi.

Bozkır, AK Parti'nin, cumhuriyet tarihinde ilk defa vadettiklerinin yüzde 80'ni gerçekleştiren bir parti haline geldiğini vurguladı.

Yurt dışında yaşayan Türklere seçme hakkı verilmesinin ardından seçilme talebinin de bulunduğunu hatırlatan Bozkır, ''Sizler 'Oy kullanmak yetmez' dediniz. 'Bu böyle olmuyor, biz de buradan milletvekili seçmek istiyoruz' dediniz. Bunun için 298 sayılı kanunda değişiklik yapıyoruz. Meclise de sunuldu. 15 yurt dışı vekilliği meclise yasayla sevk edildi. İnşaallah en kısa zamanda geçecek. Oy kullanacak, ilave olarak kendi bölgenizden 15 milletvekilini de Türkiye'de parlamentoya göndermek hakkınız olacak'' ifadesini kullandı.

Bakan Bozkır, Türkiye'de AK Parti ne yaparsa yapsın bir kesimin sitem ettiğini belirtti.

New York ile İstanbul'un nüfus olarak hemen hemen aynı olduğuna işaret eden Bozkır, şunları söyledi:

''Orada 17 tane köprü ve tünel var. İstanbul'da üçüncü köprüyü yapacağım diyorsun ortalık birbirine giriyor. 'Yapma, ne yapacaksın araba vapuru var. İki köprü idare eder yapma' diyorlar. Biz  Marmarayı yaptık. Bir hanım 'AK parti yaptı binmeyin ona' diyor. Günde 2 milyon yolcu her gün dua ederek, Allah razı olsun diyerek geçiyor. Allah'ından kork. Metrobüs yapıyorsun, 2 milyon yolcu taşıyor, 'bunun kapısı sağa açılmıyor, acaba sola açılsa daha mı iyi diyorlar.'' 

Yapılan icraatlar ve vadettiklerini yerine getirdiklerini halka anlatmadıkları için belkide 7 Haziran'daki tablonun ortaya çıktığını belirten Bozkır, ''Bir şeyi öğrendik, Türkiye'de en önemli şey istikrardır. Ekonomik istikrar, siyasi istikrar ve demokratik istikrar'' ifadelerini kullandı.

AA - Köln

Anahtar Kelimeler: Uetd 5_genel_kurul Köln

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4