banner3

26 Nisan 2024 Cuma

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

Münih'te Kitap Sergisi Açıldı

Merkezi Köln’de bulunan DİTİB-Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) Kitabevi, bu yıl ikinci kitap sergisini paskalya tatillinde Münih’te açtı.

24 Mart 2016 Perşembe 18:53
Münih'te Kitap Sergisi Açıldı

İntertürk - Köln


Merkezi Köln’de bulunan DİTİB-Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) Kitabevi, bu yıl
ikinci kitap sergisini paskalya tatillinde Münih’te açtı. Münih DİTİB Merkez Camii’nde altıncısı açılan ‘Kitap Sergisi’3 Nisan’a kadar sürecek.

Serginin açılış kurdelesini; Münih Başkonsolosu Mesut Koç, Yardımcı Konsolos Uğur Küçüker, Din Hizmetleri Ataşesi Kuddusi Uysal ve DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) Başkan Yardımcısı Ekrem Çeşen kesti.

DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) Başkan Yardımcısı Ekrem Çeşen, sergide Türkçe ve Almanca eserlerden oluşan üç bine yakın kitap bulunduğunu hatırlatarak, ayrıca hediyelik eşyalardan, tüm hac ve umre malzemelerine kadar geniş yelpazede ürünlerin sergilendiğini ifade etti. Münihlileri sergimize bekliyoruz dedi.

Din Hizmetleri Ataşesi Kuddusi Uysal, „Kitap, okuma alışkanlığı kazanmış insanın en büyük dostu ve rehberidir. Bilindiği gibi İslam dininin ilk emri oku olmuştur. Bu nedenle İslam’ı anlayan ilk Müslümanlar okuma ve yazmaya çok önem ver mişlerdir. Okuma alışkanlığı kazanması ve insanların kültür seviyelerini geliştirmeleri maksadıyla böyle sergilere ihtiyaç duyulmaktadır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum“ dedi.

Kitap sergilerinin teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Başkonsolos Mesut Koç ise, „Okuma alışkanlığımızın geliştirilmesine büyük katkı sağlayan bu tür organizasyonları son derece önemlidir. Kitaplara ve okumaya büyük ehemmiyet göstermemiz gerekmektedir“ dedi.

Sergide günün anısına Başkonsolos Mesut Koç'a ve Yardımcı Konsolos Uğur Küçüker’e kitap hediye edildi. Sergi, her gün saat 10.00 ile 20.00 arasında 3 Nisan’a kadar Schanzenbachstrasse 1 numaradaki DİTİM Merkez Camisi konferans salonunda açık kalacak.

 

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4